Denna allkniv är ett rent hantverk från bladet till handtagets ände. Kärnan i bladet är ett ST650 pulverstål och har en hårdhet på 62-63HRC. De övriga lagren är tillverkade av rostfritt stål 316/316l och tillsammans har de vakuumvärmebehandlats. Detta gör att kniven håller sig vass under lång tid och håller en skala på N7-N8 under lång tid med enklare knivvård. Handtaget är tillverkat av franskt olivträ och mässing.
A-30 serien är designad för erfarna köksknivsanvändare. Kniven är anpassad för dem som är vana vid att hålla i kniven med ett ”nypgrepp” över bladet. Knivarna kännetecknas av sin lätta och välbalanserade konstruktion, vilket ger en angenäm och effektiv upplevelse för kockar. För bladet väljer vi ett 3-lagers stål med en kärna av Aus-10 stål, ett välrenommerat stål som firas världen över för sin höga prestanda. Med en hårdhetsgrad på 60 HRC, möjliggör det enkel slipning vid behov samtidigt som det är tillräckligt robust för uppgifter där hårdhet är avgörande. Handtaget är tillverkat av stabiliserat valnötsträ, som uppnår extra hårdhet genom vakuumbehandlingsprocessen.
Allkniven är en liten favorit i knivblocket. När du tycker att kockkniven känns för stor och skalkniven känns för liten, då är allkniven ett bra val. Du kan bland annat använda kniven till att hacka lök, chili, örter, mindre rotfrukter och frukter.
San Tsubame är en knivserie med blad i tre lager stål. Knivhandtaget är tillverkat av svart micarta.
Brödkniven kännetecknas av ett långt knivblad med tandad egg. Tandningen gör att du enkelt skär upp alla typer av bröd, allt ifrån smuliga frallor till rågbröd och surdegslimpor. Kniven är också lämplig att använda till råvaror med hög syra, eftersom syra tär mer på en rak egg än på en tandad egg.
San Tsubame är en knivserie med blad i tre lager stål. Knivhandtaget är tillverkat av svart micarta.
En kniv med flexibelt och relativt smalt blad. Kniven är mycket följsam, vilket underlättar när du filéar fisk. Det gör att du enkelt kommer åt att skära under skinnet och runt benen på fisken. Du kan även använda filékniven till att putsa kött och fågel.
Tamahagane San är en knivserie med blad i tre lager stål. Knivbladet är uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål, precis som ett traditionellt samurajsvärd. Det rödbruna handtaget är tillverkat av pakkawood.
En grönsakshacka med brett knivblad och skarpt sluttande knivspets. Det som gör modellen speciell är att bladet breddas ut mot spetsen och inte tvärtom. Kniven får inte bara ett spännande utseende, utan även en tyngd i bladet som är perfekt vid rustik matlagning. Modellen är smidd från spets och en bit upp på handtaget, vilket gör konstruktionen extra tålig.
Grönsakskniven är en effektiv kniv. Bladet är nästintill rektangulärt, vilket gör att du kan skära hela vägen genom råvaran utan att skjuta eller dra kniven. Knivmodellen är perfekt när du behöver ha bra kontroll över ditt snitt, exempelvis vid intensivt hackande eller när du vill undvika att skära in i roten på en lök eller rotfrukt.
Tamahagane San är en knivserie med blad i tre lager stål. Knivbladet är uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål, precis som ett traditionellt samurajsvärd. Det rödbruna handtaget är tillverkat av pakkawood.
2025 fyller Global 40 knivskarpa år och givetvis ska jubileet firas ordentligt! Jubileumskniven GS-110 (15 cm) är en kaxig, japansk kiritsuke. Kniven är specialdesignad och utgåvan är begränsad. Missa inte chansen att fira jubileet med pompa och stål!
Kiritsuke är en japansk knivmodell som brukar beskrivas som en hybrid mellan en grönsakskniv och en fiskkniv. Enligt tradition används kniven av kökschefen, som ett tecken på status, då den anses svårare att hantera än andra knivmodeller. Det är en smidig och mångsidig kniv som kan användas till de allra flesta råvaror.
Akira knivset består av 3 professionella knivar som gör dig till en vass kock i köket. Det fina svarta handtaget ligger stadigt i handen medan det hamrade bladet i stål bidrar till den exklusiva känslan, en perfekt gåva att ge bort!
Lyft ditt kök med vårt eleganta snygga svarta knivset. Innehåller kockkniv, allkniv och skalkniv. Skär med precision och stil. Addera snygga svarta key colour till ditt kök.
Knivset Global G-9211 3/set. Ett vasst knivset som består av kockkniven G-2, brödkniven G-9 och allkniven GS-11. Kockkniven kan du använda till att skära, hacka och tärna de allra flesta råvaror. När du tycker att kockkniven känns för stor är allkniven ett bra val. Du kan bland annat använda kniven till att hacka lök, chili, örter, mindre rotfrukter och frukter. Med brödkniven skär du enkelt upp olika typer bröd, allt ifrån smuliga frallor till rågbröd och surdegslimpor.
Denna kockkniv är ett rent hantverk från bladet till handtagets ände. Kärnan i bladet är ett ST650 pulverstål och har en hårdhet på 62-63HRC. De övriga lagren är tillverkade av rostfritt stål 316/316l och tillsammans har de vakuumvärmebehandlats. Detta gör att kniven håller sig vass under lång tid och håller en skala på N7-N8 under lång tid med enklare knivvård. Handtaget är tillverkat av franskt olivträ och mässing.
A-30 serien är designad för erfarna köksknivsanvändare. Kniven är anpassad för dem som är vana vid att hålla i kniven med ett ”nypgrepp” över bladet. Knivarna kännetecknas av sin lätta och välbalanserade konstruktion, vilket ger en angenäm och effektiv upplevelse för kockar. För bladet väljer vi ett 3-lagers stål med en kärna av Aus-10 stål, ett välrenommerat stål som firas världen över för sin höga prestanda. Med en hårdhetsgrad på 60 HRC, möjliggör det enkel slipning vid behov samtidigt som det är tillräckligt robust för uppgifter där hårdhet är avgörande. Handtaget är tillverkat av stabiliserat valnötsträ, som uppnår extra hårdhet genom vakuumbehandlingsprocessen.
Denna nakirikniv är ett rent hantverk från bladet till handtagets ände. Kärnan i bladet är ett ST650 pulverstål och har en hårdhet på 62-63HRC. De övriga lagren är tillverkade av rostfritt stål 316/316l och tillsammans har de vakuumvärmebehandlats. Detta gör att kniven håller sig vass under lång tid och håller en skala på N7-N8 under lång tid med enklare knivvård. Handtaget är tillverkat av franskt olivträ och mässing.
Denna santoku är ett rent hantverk från bladet till handtagets ände. Kärnan i bladet är ett ST650 pulverstål och har en hårdhet på 62-63HRC. De övriga lagren är tillverkade av rostfritt stål 316/316l och tillsammans har de vakuumvärmebehandlats. Detta gör att kniven håller sig vass under lång tid och håller en skala på N7-N8 under lång tid med enklare knivvård. Handtaget är tillverkat av franskt olivträ och mässing.